Huurvoorwaarden en spelregels Mijnkint vrije sector huur (2024)

Om in aanmerking te komen voor de loting voor een huurwoning in het project Mijnkint vrije sector huur moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

Inkomensvoorwaarden

Voor alle woningen gelden voorwaarden voor het inkomen. Kijk dus goed op de prijslijst welke inkomensvoorwaarden gelden voor je reageert op een woning. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan heeft reageren geen zin. Je komt dan niet in aanmerking. Verder geldt:

  • Het geregistreerde jaarinkomen bij de Belastingdienst over 2022 is leidend voor deelname aan de loting. Ongeacht of je in loondienst bent of ondernemer/zzp'er. Andere belastingjaren tellen niet mee.
  • Het geregistreerde jaarinkomen bij de Belastingdienst 2022 is zichtbaar in je MyQiiprofiel. Deze is ook leidend voor deelname aan de loting.
  • Er kunnen maximaal twee personen op het contract. Een eventueel tweede inkomen telt hierbij volledig mee, inkomens van derden niet.
  • Bij bouwnummer 13 tot en met 21 (oneven) en 22 tot en met 28 (even) kom je alleen in aanmerking met een meerpersoonshuishouden. Meeverhuizende kinderen, die ingeschreven staan op het adres, tellen mee bij een meerpersoonshuishouden. Hierop volgt controle.
  • Inkomens van kinderen tellen niet mee.
  • Eigen vermogen telt niet mee voor het bepalen van het inkomen.
  • Je kunt niet huren met een garantsteller.
  • Ben je ondernemer of zzp'er? Dan moet je minimaal 2 jaar ondernemer/zzp'er
    zijn. Ben je ingeloot, dan vragen we je een door een boekhouder of accountant ondertekende prognose 2023 te uploaden van je resultaat over heel 2023. Het gemiddelde over 2022 en 2023 is leidend en bepalend om een woning toegewezen te krijgen.
  • Ben je ingeloot? Woonstad Rotterdam doet na de loting een volledige screening van je dossier. Dit houdt o.a. in dat wordt nagegaan of je voldoet aan de gestelde voorwaarden en er wordt een creditcheck gedaan. Dit maakt onderdeel uit van de selectieprocedure voordat je de woning definitief krijgt toegewezen.

MyQii-profiel

Je hebt een MyQii-profiel nodig om te reagerenop dit project. Met een MyQii-profiel verzamel jeveilig, makkelijk en snel je persoonsgegevens. Dezeinformatie gebruiken wij om te beoordelen of jevoldoet aan de voorwaarden voor de woning als hetgaat om inkomen. Kijk dus goed of je voldoet aande inkomensvoorwaarden. Je eventuele partnerkoppel je aan je profiel door hem of haar via MyQii
uit te nodigen ook een MyQii-profiel in te vullen. Degegevens van jullie samen bepalen of jullie voldoenaan de voorwaarden.

Belangrijk om te weten over je MyQii-profiel:

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de juistegegevens in je MyQii-profiel. De getoondegegevens in je profiel zijn gegevens zoals deze van jou bekend zijn bij overheidsinstanties zoals MijnOverheid, De Belastingdienst en het UWV.
  • De gegevens in de MyQii-app zijn leidendom mee te kunnen doen met de loting. Alsde gegevens niet voldoen aan de gesteldehuurvoorwaarden, loot je dus niet mee.
  • Je reactie via je MyQii account op de woningen is maximaal 3 maanden geldig. Je kunt zelf inde MyQii app zien hoelang je reactie op dewoningen in dit project nog geldig is en ervoorzorgen dat deze geldig blijft.
  • Is je reactie op het project via je MyQii accountniet meer geldig voor of tijdens de loting, danhebben wij geen toegang tot je gegevens. Jedoet dan niet mee aan de loting. Zorg er dusvoor dat je MyQii account geldig blijft.
  • Vragen over het MyQii-profiel moeten gesteld worden aan Qii.

Voorkeur voor huisnummer(s)

Nadat je op 'reageren' hebt geklikt, kun je aangevennaar welke woningen je voorkeur uitgaat en in welkevolgorde. Je kunt op alle woningen reageren.

Huurovereenkomst

Nadat de woning definitief aan je is toegewezen,stellen wij de huurovereenkomst voor je op. Om dewoning voor je vast te houden tot het moment vansleuteloverdracht, brengen we de eerste maandhuuren € 35 administratiekosten bij je in rekening. Dezebetaal je bij ondertekening van de huurovereenkomst.Heb je de huurovereenkomst ontvangen, danmoet je deze binnen 3 werkdagen volledig(digitaal)ondertekenen. Pas als je de huurovereenkomsthebt getekend en de beginnota is betaald, is dewoning definitief aan jou toegewezen. Let dus opdat je de huurovereenkomst tijdig ondertekend,
anders wordt de woning aan de eerst volgendereserve kandidaat toegewezen. Op het momentvan sleuteloverdracht verrekenen we deze betaling
met je eerste huurbetaling. Zie je voor opleveringtoch af van de woning, dan krijg je de betaaldemaandhuur en administratiekosten niet terug.De huurovereenkomst wordt aangegaan vooronbepaalde tijd en de opzegtermijn is één maand.

Servicekosten

De huurprijs is exclusief servicekosten. Degenoemde servicekosten, zie prijslijst, zijn indicatief.Hieronder vallen onder andere:

  • glasverzekering en serviceabonnement
  • groenonderhoud achterpad en eventueelbinnentuin

Spelregels voor de loting

  • De reactietermijn start op 1 december. Sluitingreactietermijn is op 15 december. Binnendeze periode moet je via de projectwebsiteaangegeven hebben naar welke woningen je voorkeur uitgaat. Een loting bepaalt aan wie wede woningen toewijzen. We kijken dus niet naarwie het eerste heeft gereageerd.
  • De loting voor de woningen wordt door denotaris gedaan. De loting is in januari. Dekandidaten die meeloten krijgen vóóraf aan deloting bericht over de datum en het tijdstip.
  • Alleen de kandidaten waarvan hun gegevens inhet Qii-profiel bij sluiting van de reactietermijnvoldoen aan de huurvoorwaarden kunnen meedoen met de loting.
  • De notaris doet de loting alleen op basis vanvolledig ingevulde Qii-profielen.
    • Alleen de personen die op het Qii-profielvermeld zijn, zijn contractant op de
    huurovereenkomst.
  • Je mag op alle woningen reageren.
  • De bij het Qii-profiel genoteerde huisnummers zijn leidend. Hier wordt tijdens de loting nietvan afgeweken.
  • Per kandidaat wordt bij inloting het eerstbeschikbare huisnummer toegewezen vande opgegeven voorkeuren. Zijn er geenhuisnummers meer beschikbaar, dan wordtde kandidaat op de reservelijst geplaatst opvolgorde van loting.
  • De notaris loot net zo lang totdat er van allekandidaten een volgorde is bepaald.
  • De kandidaten die na de loting een woningkrijgen toegewezen, schuiven bij eventuele annuleringdoor een andere kandidaat niet door.In dat geval krijgt de eerstvolgende reservekandidaatdie deze woning heeft opgegeven als
    voorkeur de beschikbare woning in optie.
  • Kandidaten kunnen de hun toegewezen woningniet onderling ruilen.

Voorrangsregeling

Op volgorde van voorrang:

  1. Herhuisvesters die op verzoek van WoonstadRotterdam door stadsvernieuwing moetenverhuizen, krijgen voorrang bij de loting(maximaal 1 keer per adres).
  2. Huurders die al in postcodegebied 3081(Tarwewijk) en zelfstandig een sociale
    huurwoning van Woonstad Rotterdam ofStadswonen Rotterdam huren en hun huidigehuurovereenkomst opzeggen, krijgen voorrangbij de loting (maximaal 1 keer per adres).
  3. Huurders die zelfstandig een socialehuurwoning van Woonstad Rotterdam of
    Stadswonen Rotterdam huren en hun huidigehuurovereenkomst opzeggen, krijgen voorrangbij de loting (maximaal 1 keer per adres).
  4. Overige geïnteresseerden die voldoen aan deinschrijfvoorwaarden.

Disclaimer: Deze informatie is met de meest grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Huurvoorwaarden en spelregels Mijnkint vrije sector huur (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6163

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.